Interessant:

Ricoh-Pentax vervaagt grens tussen DSLR en CSC

nieuws 12 februari 2015 om 15:28

Het Japanse Ricoh-Pentax introduceert de Pentax K-S2, een DSLR (digitale spiegelreflexcamera) die zo compact is dat de grens met CSC (compacte systeemcamera)-modellen wordt vervaagd.

De Pentax K-S2 is volgens Pentax de compactste DSLR-camera ter wereld met afmetingen van 91 x 123 x 73ámillimeter en een gewicht van 678 gram. Het is verder de eerste camera in Pentax' K-serie met ondersteuning van WiFi en NFC, zodat je hem op afstand met je smartphone kan bedienen. De K-S2 is verder stof- en waterbestendig en voorzien van een uitvouwbaar en draaibaar 3-inch display, een 20-megapixel sensor, een Full HD-videorecorder, een optische viewfinder en ingebouwde stabilisatie. De Pentax K-S2 komt in het zwart, wit of grijs met oranje accent en is vanaf maart 2015 in de Verenigde Staten te koop voor $ 799,95. Informatie over prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt.

Pentax K-S2
Pentax K-S2

Naast de Pentax K-S2 introduceert Ricoh-Pentax ook de Ricoh WG-5 GPS, een robuuste outdoorcamera die schokbestendig is voor vallen tot 2 meter, waterbestendig tot 14 meter en drukbestendig tot een druk van 100 kilogramkracht. Tevens overleeft de camera temperaturen tot -14 graden Celsius. Verder beschikt de WG-5 GPS over een 16-megapixel CMOS-sensor, een Full HD-videorecorder, een 5x optische zoom en een vernieuwde 'Mermaid'-onderwatermodus genaamd 'Flash Off + Flash On', waarmee je twee afbeeldingen tegelijkertijd neemt, eentje met en eentje zonder flits. Dankzij GPS-ondersteuning wordt locatieinformatie bij je afbeeldingen opgeslagen. De Ricoh WG-5 GPS is vanaf maart 2015 in de Verenigde Staten te koop voor $ 379,95.áInformatie over prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt.

Ricoh WG-5 GPS
Ricoh WG-5 GPS

Ricoh