Interessant:

Candy Crush-ontwikkelaar naar de beurs

nieuws 19 februari 2014 om 09:37

King, de Ierse ontwikkelaar van het populaire spelletje Candy Crush Saga, gaat naar de beurs. Het bedrijf hoopt met deze stap 500 miljoen dollar (364 miljoen euro) op te halen.

Candy Crush Saga is een puzzelavontuur, voor Facebook, iOS en Android, met meer dan 300 levels waarbij je snoepjes van dezelfde kleur aan elkaar moet koppelen om ze laten verdwijnen. Het spel is gratis te downloaden, maar voor sommige in-game-items zoals extra zetten of levens moet je betalen. Je kunt de betaalfunctie uitzetten door in-app-aankopen uit te schakelen in de instellingen van je apparaat. De mobiele edities bieden naadloze synchronisatie met de Facebook-versie.

Candy Crush Saga was de meest gedownloade gratis app van 2013 en was tevens de app met de meeste opbrengst van dat jaar. Sinds de lancering in 2012 is het spel meer dan 500 miljoen keer gedownload. Om veel geld te genereren maakt ontwikkelaar King nu de stap naar de beurs: het bedrijf zal worden genoteerd op de New York Stock Exchange onder de naam 'KING'.

King wist in 2013 in totaal 1,9 miljard dollar (1,4 miljard euro) te verdienen, dat is zo'n 5 miljoen dollar (ongeveer 3,6 miljoen euro) per dag. King biedt 180 verschillende spelletjes in 14 verschillende talen voor mobieltjes, Facebook en via de eigen website. Groot nadeel is dat het bedrijf momenteel wel erg afhankelijk is van Candy Crush Saga: dat spel zorgt voor maar liefst driekwart van alle opbrengsten. Recentelijk bracht King Farm Heroes Saga uit.

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga

Reuters