Interessant:

Activision koopt Candy Crush-maker voor 5,9 miljard dollar

nieuws 4 november 2015 om 09:45

Speluitgeverij Activision-Blizzard gaat King.com, de Ierse ontwikkelaar van het populaire Candy Crush Saga, overnemen voor een bedrag van 5,9 miljard dollar (5,4 miljard euro).

Met de overname wiláActivision-Blizzard, vooral bekend van PC- en consolegames als Cally of Duty en WarCraft, voet aan de grond krijgen in het enorm snel groeiende mobiele gamingsegment. Daarnaast kan Activision-Blizzard met de overname, dankzij een fiscale regeling, enorm veel belasting ontwijken. Door de overname te financieren met 3,6 miljard dollar die buiten de Verenigde Staten op de bank staat, bespaart Activision-Blizzardá1 miljard dollar in belasting die het anders in eigen land had moeten afdragen.

á
á

King.com maakte vorig jaar een succesvolle beursgangCandy Crush Sagaáwerd oorspronkelijk in 2012 uitgebracht en is een enorm succesnummer. In 2014 gaven spelers meer dan 1 miljard euro uit aan in-app aankopen in het spel. Activision-Blizzard heeft momenteel met het verzamelkaartspel Hearthstone: Heroes of WarCraftáook al een andere mobiele gamehit in huis.

Bloomberg