Interessant:

King Soft lanceert Candy Crush Soda Saga

nieuws 11 juni 2014 om 11:06

Gameontwikkelaar King Soft heeft met Candy Crush Soda Saga een vervolg op het razendpopulaire Candy Crush Saga uitgebracht. De game komt in eerste instantie uit voor Android.

Candy Crush Saga is één van de allergrootste hits op smartphones en tablets. Het (gratis) spel is miljoenen keren gedownload en in 2013 wist ontwikkelaar King Soft in totaal 1,9 miljard dollar (1,4 miljard euro) met het spelletje te verdienen, dat is zo'n 5 miljoen dollar (ongeveer 3,6 miljoen euro) per dag. Dat gaf de Ierse ontwikkelaar zoveel vertrouwen, dat het begin dit jaar zelfs naar de beurs ging. In het spelletje moet je alleen betalen als je een bepaald level snel wil unlocken of als je sneller meer levens wil.

King Soft bracht al eerder verschillende varianten van Candy Crush Saga uit - waaronder Pet Rescue Saga, waarvoor in Nederland veel op televisie geadverteerd wordt - en hoewel ook deze games redelijk veel gedownload worden, kunnen ze het succes van Candy Crush Saga vooralsnog niet evenaren. King Soft hoopt met het officiele vervolg, Candy Crush Soda Saga, daar wellicht verandering in te brengen.

Candy Crush Soda Saga biedt 75 levels met 'dorstlessende omgevingen' en biedt verder dezelfde gameplay als het origineel. Een nieuwe toevoeging is de 'paarse soda', waarmee de snoepjes op het speelveld naar boven drijven in plaats van naar beneden vallen.

Candy Crush Soda Saga kent een zogenaamde 'soft-lancering': dat betekent dat King Soft het spel zonder verdere promotie beschikbaar heeft gesteld in de Google Play Store (vanaf Android 2.2) in Canada, Zweden, Spanje en Nederland. Het spel komt later ook naar iOS en naar andere landen.

Candy Crush Soda Saga
Candy Crush Soda Saga

portablegear.nl