Interessant:

RAY: smartphone voor slechtzienden en blinden

nieuws 8 november 2013 om 11:07

Vanaf begin november is er in Nederland bij provider Ben een smartphone voor slechtzienden en blinden verkrijgbaar: RAY. De telefoon heeft een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor visueel beperkte gebruikers.

RAY is de eerste smartphone in Nederland die speciaal ontwikkeld is voor slechtzienden en blinden. Het is een telefoon met duidelijke buttons en kan makkelijk bediend worden met slechts je wijsvinger. Het toestel is vervaardigd door Huawei, heeft een 4-inch touchscreen en draait op Android 2.3. De RAY smartphone is een initiatief van Hearplay; een organisatie die zich inzet om mensen met een visuele beperking zo onafhankelijk mogelijk te maken met nieuwe technieken en toepassingen. 

Provider Ben biedt speciale sim-only-abonnementen aan voor de RAY smartphone. Deze aanbiedingen kun je vinden op de speciale actiesite ben.nl/ray. Op deze actiepagina voor slechtzienden, blinden en verzorgers word je meteen ontvangen met de warme stem van Ben. Je kunt gebruik maken van de telefonische hulp die je persoonlijk adviseert en helpt bij het bestellen, of je kunt doorklikken naar de aanbiedingen.

Tijdens de introductieweken gaan Ben & Ray met een touch & feel activatie door het land op bezoek bij instellingen en scholen voor mensen met een visuele beperking. Hier kan iedereen de telefoon uitproberen, waarbij ze geholpen kunnen worden door ambassadeurs die de telefoon al gebruiken en kennen. Zodra je ermee belt, kun je op de voicemail van Ben meteen een boodschap inspreken waarom jij kans zou moeten maken op een gratis RAY smartphone. De meest tot de verbeelding sprekende boodschap wint deze prijs.

Ben & Ray
Ben & Ray

Ben.nl/ray