Interessant:

Kostprijs materiaal iPad Air is 205 euro

nieuws 8 november 2013 om 11:20

De kostprijs van het materiaal van de goedkoopste uitvoering (16GB, WiFi-only) van de nieuwe iPad Air is 205 euro. Dit is een stuk goedkoper dan de kostprijs van het materiaal van de iPad 3, die 235 euro bedroeg.

Dat meldt marktonderzoeksbureau IHS. De prijs van 205 euro betreft alleen de kostprijs van het materiaal van de 16GB WiFi-only iPad Air: kosten voor de assemblage, verscheping en reclame zijn niet inbegrepen. Niettemin maakt Apple nog altijd een flinke winst, aangezien dit model voor een adviesprijs van 479 euro in de winkels ligt. De kostprijs van het meest uitgebreide iPad Air-model (128GB, WiFi + 3G/4G) is volgens IHS 270 euro: dit model ligt voor 749 euro in de winkels.á

Verrassend is dat de kostprijs van het materiaal van de iPad Air goedkoper is dan het materiaal van de iPad 3, dat een kostprijs had van 235 euro. De algehele kosten van de componenten zijn lager geworden, maar de prijs van het scherm is hoger omdat Apple enkele geavanceerde materialen heeft toegevoegd waarmee het scherm dunner kan zijn en efficienter de LED-schermverlichting gebruikt. De A7-processor (geproduceerd door Samsung) in de iPad Air kost rond de 14 euro, de chips in de 3G/4G-modellen kosten rond de 24 euro.

DeáiPad Air, die in oktober is geintroduceerd, is het dunste en lichtste 9,7-inch iPad-model tot dusverre. De critici zijn wederom zeer lovend over Apple's nieuwe tablet.

Apple iPad Air
Apple iPad Air

TabletPC Review