Interessant:

Samsung Galaxy Round: gebogen smartphone

nieuws 9 oktober 2013 om 10:01

Samsung heeft in Zuid-Korea de Samsung Galaxy Round geintroduceerd, een smartphone met een gebogen design, waarbij ook het 5,7-inch display is gebogen.

Het SuperAMOLED Full HD-display van de Samsung Galaxy Round (SM-G910S) is met 5,7-inch even groot als het scherm van de Samsung Galaxy Note 3 en de Acer Liquid S1. Zeer bijzonder aan de Galaxy Round is echter het gebogen ('curved') design, waarbij ook het flexibele display is mee gebogen.

Dankzij het gebogen design heeft Samsung enkele speciale nieuwe functies kunnen integreren, zoals Roll Effect (waarmee je informatie over datum, tijd, gemiste oproepen en accuduur kan checken als het scherm inactief is), Gravity Effect (waarmee je visuele interactie kan creeren door het scherm te kantelen) en Bounce UX (waarmee je controle hebt over je muziek). Als het scherm uit is terwijl je naar muziek luistert, kan je dankzij Bounce UX met een snelle tik tegen de linkerzijde van het toestel naar een voorgaand nummer gaan. Een korte tik tegen de rechterzijde brengt je naar het volgende nummer in je playlist.

Samsung Galaxy Round
Samsung Galaxy Round

Verder beschikt de Galaxy Round over opties als One-Hand Operation (waarmee gewenste bedieningselementen aan één voorkeurszijde van het scherm worden getoond) en Multi Window (waarmee je meerdere applicaties tegelijkertijd in beeld kan hebben en gebruiken). De Galaxy Round draait op Android 4.3 Jelly Bean en is verder voorzien van een quad-core processor, 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 13-megapixel camera en een 2-megapixel frontcamera/webcam.

De Samsung Galaxy Round komt eerst in Zuid-Korea op de markt in het zwart en bruin (meer kleuren volgen) voor een prijs rond de 740 euro. Het is nog niet bekend of dit model ook in Europa verschijnt.

Samsung Galaxy Round
Samsung Galaxy Round

Samsung Tomorrow