Interessant:

Gabriel Knight remake voor iOS en Android

nieuws 9 oktober 2013 om 12:07

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de klassieke adventuregame Gabriel Knight: Sins of the Fathers verschijnt er in 2014 een remake van het spel voor iOS, Android en voor de PC en Mac.

In 1993 bracht Sierra de gameáGabriel Knight: Sins of the Fathersáop de markt, die inmiddels een legendarische status heeft onder adventuregamers. In de game neem je de rol aan van boekwinkeleigenaar Gabriel Knight in New Orleans, die verschillende voodoo-moorden moet oplossen.

De remake van het spel wordt gedaan dooráPinkerton Road, een indie-gamestudio onder leiding van Jane Jensen - de originele bedenkster van Gabriel Knight. Het spel wordt helemaal opnieuw ontworpen, zowel wat betreft voiceacting als graphics voor het Retina-display. De originele 640 x 480 resolutie wordt vervangen door nieuwe hoge-resolutie (2.048 x 1.536 pixels) 3D graphics. Ook de soundtrack wordt remastered.

"Ik ben zeer enthousiast weer aan Gabriel Knight te kunnen werken en om de klassieke game naar een nieuwe generatie gamers te brengen", aldus Jensen. "Het is de droom van een designer om de game te verbeteren en niet meer gebonden te zijn aan de technische beperkingen van 1993. Het zal eruit ziet en voelen als een geheel nieuwe titel, terwijl het origineel toch nog 100 procent aanwezig is. Zowel bestaande als nieuwe spelers zullen er gek op zijn".

De remake vanáGabriel Knight: Sins of the Fathersástaat gepland voor 2014 en zal verschijnen voor iOS, Android, PC en Mac. Eerder dit jaar verscheen er voor iOS en Android met Leisure Suit Larry: Reloadedáook een remake van Sierra's klassieke adventuregameáLeisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizardsáuit 1987.

Gabriel Knight: Sins of the Fathers remake voor iOS en Android
Gabriel Knight: Sins of the Fathers remake voor iOS en Android

Gabriel Knight 20th Anniversary