Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.3
Opslag MB
Scherm5,7" (386 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Round 1 Foto Samsung Galaxy Round 2 Foto Samsung Galaxy Round 3 Foto Samsung Galaxy Round 4 Foto Samsung Galaxy Round 5 Foto Samsung Galaxy Round 6

Inleiding

De Samsung Galaxy Round (SM-G910S) is een smartphone met een groot 5,7-inch SuperAMOLED Full HD display, hetzelfde formaat als het scherm van de Samsung Galaxy Note 3. Zeer bijzonder aan de Galaxy Round is echter het gebogen ('curved') design, waarbij ook het flexibele display is mee gebogen. Dankzij het gebogen design heeft Samsung enkele speciale nieuwe functies kunnen integreren, zoals Roll Effect (waarmee je informatie over datum, tijd, gemiste oproepen en accuduur kan checken als het scherm inactief is), Gravity Effect (waarmee je visuele interactie kan creeren door het scherm te kantelen) en Bounce UX (waarmee je controle hebt over je muziek). Als het scherm uit is terwijl je naar muziek luistert, kan je dankzij Bounce UX met een snelle tik tegen de linkerzijde van het toestel naar een voorgaand nummer gaan. Een korte tik tegen de rechterzijde brengt je naar het volgende nummer in je playlist. Daarnaast beschikt de Galaxy Round over opties als One-Hand Operation (waarmee gewenste bedieningselementen aan één voorkeurszijde van het scherm worden getoond) en Multi Window (waarmee je meerdere applicaties tegelijkertijd in beeld kan hebben en gebruiken). De Galaxy Round draait op Android 4.3 Jelly Bean en is verder voorzien van een quad-core processor, 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 13-megapixel camera en een 2-megapixel frontcamera/webcam.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Round is een smartphone met gebogen display met een gewicht van 154 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 15,1 x 8,0 x 0,8 centimeter. De Samsung Galaxy Round is verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Round ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Round kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de Samsung Galaxy Round kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Round heeft 32 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Round bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Round heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Round is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm. Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Round draait op Android 4.3. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.3 Jelly Bean is, net als versies 4.0, 4.1 en 4.2, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Deze editie is net als versie 4.2 voorzien van Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Nieuw zijn echter 'restricted user profiles', waarmee ouders kunnen instellen wat hun kinderen mogen zien. Daarnaast wordt vanaf deze Android-editie standaard Bluetooth 4.0 en de energiezuinige Bluetooth SMART-technologie ondersteund. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.3. Voor Android 4.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Round

Van de Samsung Galaxy Round staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Round beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Round

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Round
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q4
Design
Kleuren

Gewicht154 gram
Afmetingen151,0 x 80,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.3
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 800
Kloksnelheid4 core (max 2,3 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (386 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB