Interessant:

Knight Rider, Miami Vice keren terug als digitale strip

nieuws 3 juli 2013 om 10:20

Het Amerikaanse Lion Forge Comics heeft een partnership gesloten met tv-zender NBC Universal om digitale strips gebaseerd op populaire tv-shows uit de jaren 80 en 90 (waaronder Knight Rider en Miami Vice) uit te brengen.

Naast digitale strips van de populaire retro-televisieseriesáKnight RideráenáMiami Viceáworden ook andere bekende tv-series uit de 80 en 90, zoals Airwolf en Saved by the Bell, digitaal verstript. De digitale stripboeken komen later dit jaar beschikbaar via de Amazon Kindle Bookstore, Apple's iBooks, Barnes & Noble's Nook Book Store en Kobo. Er lijken vooralsnog geen Nederlandse edities van de strips in de planning te staan.

Het doel van de strips is om "een visuele en onderhoudende ervaring te creeren van de invloedrijke series op mobiele apparaten, voor een geheel nieuwe generatie fans". Het is nog niet duidelijk of het gaat om interactieve strips, zoals van de Russische ontwikkelaar NARR8.

In 2008 verscheen er ook een KITT Knight Rider GPS van Mio op de markt.áKnight Rider-steráDavid Hasselhoff maakte in 2012 reclame voor de mobiele gameáBurnout CRASH!

USA Today