Interessant:

NARR8: digitale strips voor iOS en Android

nieuws 26 februari 2013 om 13:01

Het Russische bedrijf NARR8 ontwikkelt bijzonder kleurrijke digitale romans en stripboeken voor de iPhone, iPad en Android. Alle beeldverhalen bevatten interactieve elementen.

De NARR8-app zelf is gratis beschikbaar voor iOS en Android; nieuwe episodes in de interactieve strips en digitale boeken zijn als in-app aankoop verkrijgbaar. De app is vooralsnog alleen in het Engels, Russische, Spaans en Koreaans te koop. NARR8 ontwikkelt de strips zelf en maakt vooralsnog geen gebruik van bestaande franchises. Bijzonder is dat ook de Russische schrijver Vadim Panov, bestseller auteur in Rusland, heeft meegewerkt aan verschillende digitale adapties van zijn werk.

NARR8 is pas vier maanden op de markt, maar stond al op plaats 1 in de lijst van gratis digitale apps voor Android en iOS. Maxim Matyeoko, managing directeur van NARR8, vertelde op het Mobile World Congress 2013 in Barcelona dat het bedrijf in de toekomst ook hoopt een deal met Marvel te kunnen sluiten. Het zou dan met digitale interpretaties van Marvel-strips een groot publiek aan kunnen spreken. Zover is het echter nog niet. 

portablegear.nl