Interessant:

Pentax-Ricoh wijzigt naam in Ricoh

nieuws 3 juli 2013 om 12:51

Het Japanse Pentax Ricoh Imaging verandert per 1 augustus haar naam in 'Ricoh Imaging Company, Ltd.' Ricoh kocht Pentax in 2011. De Pentax-merknaam blijft wel gewoon bestaan.

Het Japanse bedrijf Hoya (fabrikant van optische apparatuur) verkocht in 2011 de Pentax-cameradivisie, waarvan het eigenaar was, aan een andere Japanse elektronicafabrikant: Ricoh. Hoya werd in 2008 eigenaar van het eveneens Japanse Pentax, dat bij consumenten vooral bekend is door de Pentax Imaging Systems Divisie, waar de consumentencamera's vandaan komen. Omdat Hoya zich echter op andere terreinen wilde focussen, stootte het deze divisie af. Andere Pentax-divisies, zoals medische apparatuur, bleven wel in handen van Hoya.

Naar verluidt betaalde Rioch ongeveer 85 miljoen euro aan Hoya voor de Pentax Imaging Systems Divisie. Ricoh is vooral succesvol op de zakelijke markt met multifunctionele printers. Daarnaast introduceerde het bedrijf ook verschillende compacte digitale camera's.

Ricoh zei in 2011 zich meer te willen richten op de consumentenmarkt en het wilde daarbij beginnen met digitale camera's. Met de overname van de Pentax-cameradivisie hoopte het bedrijf een belangrijke stap te zetten. Ricoh liet bij de overname verder weten vooral in systeemcamera's een groeimarkt te zien. Sinds de overname bracht Pentax-Ricoh drie compacte systeemcamera's uit: de Pentax K-01, de Pentax Q10 en de Pentax Q7.

Pentax Q7
Pentax Q7

Akihbara News