Interessant:

Sony Xperia Go: robuuste smartphone

nieuws 30 mei 2012 om 12:14

Sony introduceert de Xperia Go, een stof- en waterbestendige Android 2.3 Gingerbread-smartphone met een 3,5-inch Reality Display en een 5-megapixel camera.

De Sony Xperia Go heeft een IP67-certificaat en dat betekent dat het toestel stof- en waterbestendig is. Het beeldscherm is van krasbestendig mineraalglas en is te bedienen met natte vingers (door Sony 'wet finger tracking' genoemd). Qua connectiviteit kan je rekenen op WiFi, DLNA, Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit en Microsoft Exchange ActiveSync-support. De Xperia Go wordt geleverd met Android 2.3 Gingerbread; Sony heeft beloofd later een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich beschikbaar te stellen.

Het 8GB geheugen van de Xperia Go is uitbreidbaar middels microSD. Daarnaast krijg je tijdelijk 50GB gratis cloudopslag tot je beschikking. Apps voor onder meer Facebook, Twitter/Timescape, YouTube, Skype, Google Talk, Music Unlimited, de Google Play Store (Android Market) en OfficeSuite Pro zijn voorgeinstalleerd. Met de 5-megapixel camera met fast-capture is het mogelijk om in iets meer dan één seconde om te schakelen van de slaapstand naar fotograferen. De camera beschikt ook over een LED-flitser, een Sweep Panorama-functie en een 720p HD-videorecorder. 

Michiel Okma, Sales Director van Sony Mobile Communications Nederland, legt uit: "Consumenten willen dat smartphones  eenvoudige  verbinding maken met andere apparaten en toegang bieden tot hoogwaardig entertainment, en dat in een stijlvol en slank jasje. Er is duidelijk een grote vraag naar robuuste smartphones die geen compromissen sluiten op design of functionaliteit". 

De Sony Xperia Go is verkrijgbaar in het zwart, wit of geel vanaf het derde kwartaal van 2012 voor een verkoopadviesprijs van € 299,-.

Sony Xperia Go
Sony Xperia Go

portablegear.nl