Interessant:

Hyves Mobile alweer afgeschreven

nieuws 10 juli 2012 om 10:08

Na twee jaar stopt Hyves alweer met Hyves Mobile, haar mobiele telecomaanbieder. Hyves Mobile is per 1 oktober ten einde en huidige klanten krijgen de vrijheid over te stappen naar een provider naar keuze.

Dat meldt Emerce. Hyves introduceerde in oktober 2010 Hyves Mobile, een dienst waarmee Hyves-gebruikers onderling kosteloos 1.000 minuten en/of sms'jes per maand konden uitwisselen. Een groot succes is Hyves Mobile echter nooit geworden.

Ook het sociale netwerk zelf heeft, vooral door de toenemende populariteit van Facebook, te kampen met een teruglopend aantal gebruikers. Niettemin nam De Telegraaf Media Groep Hyves in oktober 2010 nog over voor een bedrag rond de 40 miljoen euro, een investering die de uitgever van onder meer Spits! en De Telegraaf vooralsnog alleen geld kostte.

Het verdwijnen van Hyves Mobile lijkt erop te wijzen dat De Telegraaf Media Groep het helemaal niet meer ziet zitten in Hyves. Onlangs steunde de uitgever namelijk wel de oprichting van Bliep, aanbieder van prepaid-kaarten en prijsvechter. Deze investering was blijkbaar interessanter dan het in stand houden van het niet-rendabele Hyves Mobile.

sim-only-vergelijk.nl