Interessant:

Panasonic DMC-GF5 officieel aangekondigd

nieuws 5 april 2012 om 09:53

Panasonic heeft de Lumix DMC-GF5, haar nieuwste compacte Micro Four Thirds-systeemcamera met ingebouwde flitser, officieel aangekondigd. Het toestel lekte eerder al uit.

De Panasonic DMC-GF5, waarvan vorige maand al beelden uitlekten, is de opvolger van de Panasonic DMC-GF3 en is net als zijn voorganger een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera. De DMC-GF5 meet slechts 10,7 x 66,6 x 36,8 millimeter (zonder uitbreidingen) en weegt 267 gram (behuizing inclusief batterij en SD-geheugenkaart).

De DMC-GF5 heeft een 12,1-megapixel Live MOS-sensor, een ingebouwde pop-up flitser, HDMI-out, een ingebouwde stereo-microfoon en een 1080p Full HD-videorecorder. Ten opzichte van de DMC-GF3 heeft de DMC-GF5 een energiezuinigere Venus Engine VII HD2-processor, voor nog betere ruisonderdrukking en een langere accuduur. In de burstmodus neem je vier beelden per seconde in volledige resolutie en de camera beschikt standaard over 14 creatieve filters (de GF3 had zes filters) om je foto's mee te verfraaien. De ISO-waardes reiken tot 12.800 voor degelijke resultaten bij weinig licht. De behuizing beschikt niet over standaard ingebouwde beeldstabilisatie; deze is afhankelijk van het gebruikte objectief.

Panasonic Lumix DMC-GF5
Panasonic Lumix DMC-GF5

Ten slotte biedt de Panasonic DMC-GF5 een hybride bediening: je kan zowel gebruik maken van het 3-inch touchscreen als van fysieke toetsen en draaiwieltjes. De Intelligent Auto Plus (iA+)- en Scene Guide-functionaliteiten helpen je snel de juiste instellingen vinden. De DMC-GF5 komt in het zwart of wit en is verkrijgbaar vanaf mei in vier verschillende kits. De body only-kit heeft een verkoopadviesprijs van 499 euro; de kit met de standaard 14-42mm zoomlens kost 549 euro.

portablegear.nl