Interessant:

Storing hollandsnieuwe in heel Nederland

nieuws 5 april 2012 om 09:22

De netwerkproblemen van Vodafone leiden nog steeds tot grote problemen bij hollandsnieuwe klanten. De PortableGear redactie ontvangt klachten van klanten uit heel Nederland die niet kunnen bellen en sms'en.

Meldingen van geen bereik bij hollandsnieuwe (Vodafone dochter) komen uit heel Nederland, onder andere uit Groningen, Arnhem, Venlo, Maastricht, Tilburg, Amsterdam en Rotterdam. Op Twitter uiten honderden klanten hun ongenoegen over de voortdurende problemen op het Vodafone netwerk.

hollandsnieuwe is zelf niet scheutig met nieuws. De laatste update stamt van gisteravond om 22:30, waarin (in jargon) wordt gemeld dat het verkeer op het hollandsnieuwe netwerk langzaam wordt 'opgeschakeld' in de komende uren. Bijna een half etmaal later is van het herstel echter nog niet veel te merken.

De netwerkinstellingen (Instellingen -> Draadloos en netwerk -> Mobiele netwerken -> Netwerkmodus -> Alleen GSM) wijzigen naar GSM in plaats van GSM / 3G leidt nog steeds tot de melding 'mobiel netwerk niet beschikbaar'. Enkele Twitteraars claimen overigens wel succes te hebben met het wijzigen van deze instelling. Bij de PortableGear redactie (zelf gebruiker van hollandsnieuwe) blijven de problemen bestaan ongeacht de instelling.

'Mobiel netwerk niet beschikbaar'

De storing op het Vodafone netwerk is het gevolg van een grote brand gisteren in een datacentrum van Vodafone in Rotterdam.

portablegear.nl