Interessant:

LG DoublePlay: dual-touchscreen en toetsenbord

nieuws 17 oktober 2011 om 10:04

LG en T-Mobile hebben in de Verenigde Staten de LG DoublePlay gelanceerd, een messaging-telefoon met een dubbel touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. LG denkt dat met het toestel een nieuw sms-record kan worden gehaald.

De LG DoublePlay draait op Android 2.3 Gingerbread en beschikt over een 1GHz Qualcomm Snapdragon-processor en een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder. Met applicaties als CloudText en GroupText start je eenvoudig groepsgesprekken. Dankzij de Swype-technologie kan je snel berichten schrijven door met een vinger over het touchscreen te 'vegen'. Echt nodig is dat niet, aangezien de DoublePlay dus ook een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord heeft. Het bovenste touchscreen van de DoublePlay meet 3,5-inch; het onderste touchscreen is 2-inch groot.

LG DoublePlay
LG DoublePlay

LG sms-kampioenschap 2011

LG lanceert de DoublePlay speciaal voor het door LG gesponsorde Amerikaanse sms-kampioenschap. LG denkt dat het met dit toestel mogelijk is om het sms-record uit 2010, dat in handen is van de 13-jarige Brianna Hendrickson, te verbeteren. Zij tikte toen het bericht Old McDonald had a farm, Ei, ei, oh! And on this farm he had a champ. W/a txtr here, and BFF there. Here a text, there a text, erywhere a text-text! (sic) in slechts 60 seconden en won daarmeer $ 50.000 (ruim Ç 36.400). Bij het sms-kampioenschap van 2010 tikten deelnemers op de LG Ally.

Eerdere sms-kampioenen kwamen uit Zweden, Singapore en Portugal. De LG DoublePlay is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in de Verenigde Staten; er zijn vooralsnog geen plannen om het toestel in de Benelux uit te brengen.

Engadget