Interessant:

Amerikaanse tiener prolongeert sms-titel

nieuws 10 augustus 2012 om 10:15

Een 17-jarige tiener uit de Amerikaanse staat Wisconin heeft zijn titel als 'snelste sms'er van Amerika' geprolongeerd; daarmee won hij 50.000 dollar (ruim 40.000 euro).

De tiener zegt het prijzengeld te gebruiken om zijn collegegeld te betalen - samen met de 50.000 dollar die hij vorig jaar won. De nummer twee van het sms-kampioenschap, een 16-jarige jongen uit Queens, was "een beetje teleurgesteld", maar kreeg nog wel altijd 10.000 dollar (ruim 8.000 euro).

In dit Amerikaanse sms-kampioenschap, dat jaarlijks wordt georganiseerd door LG, werden drie vaardigheden - snelheid, accuraatheid en behendigheid - getest in vier verschillende onderdelen. Deelnemers moesten onder meer woorden in sms-taal spellen en geblinddoekt sms'en. Daarnaast kregen ze kort zinnen te zien die ze zo snel mogelijk moesten sms'en en kregen ze sms-woorden met de letters door elkaar te zien, die ze zo snel mogelijk moesten raden.

De 17-jarige winnaar zei geoefend te hebben door dagelijks ongeveer 500 sms'jes aan zijn vrienden te sturen. Dit jaar maakten de deelnemers aan LG's Amerikaanse sms-kampioenschap gebruik van de LG Optimus Zip, een Android-telefoon met een touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Vorig jaar voorzag LG de deelnemers nog van een LG DoublePlay, een dual-touchscreen telefoon met qwerty-toetsenbord. De Optimus Zip en DoublePlay zijn alleen in de Verenigde Staten te koop.á

LG Optimus Zip
LG Optimus Zip

USA Today