Interessant:

Chrome OS getoond

nieuws 7 december 2010 om 22:09

Vanavond heeft Google in San Francisco voor het eerst haar besturingssysteem Chrome OS op een netbook gedemonstreerd. Acer en Samsung komen in 2011 met de eerste Chrome OS netbooks op de markt.

Chrome OS is grotendeels een connected OS, waarbij veel services in 'the cloud', oftewel online, worden benut. Denk hierbij aan GMail, Google Contacts, Google Documents, enzovoort.

Opvallend is de snelle installatietijd. Chrome OS is vanuit de doos in vier eenvoudige stappen binnen enkele minuten in te stellen. Themes, settings, mail en contacten worden opgehaald vanuit 'the cloud'.

Wakker worden vanuit de slaapstand gaat razendsnel. Volgens Google is de handsnelheid van de gebruiker de vertragende factor. Chrome OS slaat verder alle gegevens standaard versleuteld op en updatet zichzelf elke paar weken.

Minpunten zijn er ook. Op dit moment worden USB-poorten niet ondersteund. Ook is het niet te verwachten dat je een printer op een Chrome OS systeem kan aansluiten. Printen in - wederom - 'the cloud', via Google Cloud Printing ligt voor de hand.

Lees morgen op PortableGear.nl een uitgebreide review van Google Chrome OS.

portablegear.nl