Interessant:

Google Maps Mobile 5: offline navigatie

nieuws 7 december 2010 om 13:20

Google heeft de eerste details van Google Maps for Mobile 5 uit de doeken gedaan; belangrijkste vernieuwingen zijn een uitgebreidere 3D-modus en de mogelijkheid om offline te navigeren.

Google Maps for Mobile 5 werd getoond op een prototype Motorola Android Honeycomb tablet. In de nieuwe versie is de 3D-weergave verbeterd en kunnen meer dan 100 plaatsen in 3D worden bekeken. Belangrijkste is echter dat je in deze vijfde editie ook offline kan navigeren met Google Maps Navigatie; tot nu toe was daar altijd een dataverbinding voor nodig.

Overigens is de mogelijkheid van offline-navigatie wel beperkt. Er worden namelijk niet hele kaarten op je telefoon opgeslagen. Alleen de route naar je bestemming wordt opgeslagen. Offline kunnen wel alternatieve routes naar de bestemming berekend worden, maar als je een geheel nieuwe route wil plannen moet je toch weer online.

Google Maps for Mobile 5
Google Maps for Mobile 5

Het is nog niet bekend wanneer Google Maps Mobile 5, dat in eerste instantie waarschijnlijk alleen voor Android beschikbaar komt, officieel wordt aangekondigd of wanneer deze versie naar Nederland komt.

Engadget