Interessant:

Sega bevestigt Sonic 4 voor iPhone

nieuws 21 mei 2010 om 13:44

Het was al een hardnekkig gerucht, maar nu heeft Sega dan eindelijk zelf bevestigd dat Sonic the Hedgehog 4 vanaf juni ook voor de iPhone en iPod touch verkrijgbaar is.

Sonic the Hedgehog 4 werd in februari reeds voor Xbox Live, Playstation Network en als WiiWare aangekondigd. Bij deze aankondiging gingen er al meteen hardnekkige geruchten dat het spel ook zou verschijnen voor de iPhone / iPod touch / iPad. Sega Amerika heeft nu officieel op het eigen blog bevestigd dat Sonic the Hedgehog 4 Episode I vanaf juni ook in de iTunes App Store verkrijgbaar is voor de iPhone en iPod touch. Over een eventuele speciale iPad-editie is nog niets gezegd.

Sonic the Hedgehog 4 is speciaal bedoeld als downloadable game en wordt daarom uitgebracht in verschillende episodes. Zonder twijfel zullen ook volgende episodes op de iPhone/iPod touch verschijnen. De prijs per episode staat nog niet vast. De originele twee Sonic the Hedgehog games verschenen al eerder voor de iPod en iPhone. Sonic the Hedgehog 2 is eveneens verkrijgbaar voor de BlackBerry.

Sega America Blog