Interessant:

Sonic the Hedgehog 4 naar iPhone

nieuws 5 februari 2010 om 09:56

Sega gaat een nieuwe 2D-versie van Sonic the Hedgehog uitbrengen; Sonic 4 komt beschikbaar voor Xbox Live, Playstation Network, als WiiWare en mogelijk ook voor de iPhone (of iPad).

Sega heeft Sonic the Hedgehog 4 officieel aangekondigd als downloadable content voor Xbox Live, Playstation Network en WiiWare. De game verschijnt in meerdere episodes. De eerste episode verschijnt nog dit jaar.

Sonic 4 is nog niet officieel voor de iPhone aangekondigd, maar wel is al duidelijk dat het spel ook voor een onbekend "vierde platform" verschijnt. Bij een uitgelekte "Coming Soon"-afbeelding van het spel staat de iPhone vermeld. Deze afbeelding kan echter ook gephotoshopt zijn, dus helemaal zeker is het nog niet. Ook is niet duidelijk waarom een eventuele release voor de iPhone geheim zou moeten blijven. Of moet het wellicht geheim blijven omdat het gaat om een speciale release voor de nieuwe iPad?

Het is dus nog te bezien wanneer en of Sonic 4 daadwerkelijk in de App Store te koop is. De originele Sonic the Hedgehog verscheen al wel voor de iPod en iPhone. De opvolger, Sonic the Hedgehog 2, is verkrijgbaar voor de BlackBerry.

Naschrift: eind mei 2010 bevestigde Sega de komst van Sonic 4 naar de iPhone.

PocketGamer.co.uk