Interessant:

Tetris meest populaire mobiele game ooit

nieuws 22 januari 2010 om 09:36

Tetris is de meest populaire game voor mobiele telefoons ooit: het bekende spel is al meer dan 100 miljoen keer online verkocht, aldus de huidige publisher EA Mobile.

In het voordeel voor Tetris spreekt natuurlijk wel dat het spel voor vrijwel elke mobiele telefoon beschikbaar is, waardoor het aantal zo enorm heeft kunnen oplopen. Ook is het natuurlijk een zeer geschikt spelletje om even op je mobieltje te spelen.

Met 100 miljoen betaalde downloads is Tetris de meest gedownloade (betaalde) gsm-game ooit. Per dag worden er gemiddeld 55.000 edities gedownload van allerlei Tetris-varianten. Als je bedenkt dat er ook nog allerlei gratis versies van Tetris verkrijgbaar zijn, is de populariteit van het spel helemaal enorm. Niettemin is het spel Snake, doordat het gratis op Nokia-telefoons is opgenomen, nog altijd de meest wijdverspreide mobiele game.

In 1999 kwam de eerste mobiele editie van Tetris op de markt. EA kocht in 2005 de Tetris-rechtenhouder JAMDAT voor 480 miljoen euro; JAMDAT had eerder voor 100 miljoen euro een 15-jarige exclusieve licentie voor de mobiele versie van Tetris afgesloten.

PocketGamer