Interessant:

Gratis Tetris-app voor Android

nieuws 1 september 2011 om 09:01

EA Mobile (onderdeel van Electronic Arts) en Blue Planet Software hebben een gratis versie van Tetris gelanceerd, exclusief voor Android-smartphones.

"Tetris is een van de meest bekende en populaire videogame franchises in de wereld en geeft EA de mogelijkheid om haar groter wordende groep klanten op het Android platform uit te breiden," zegt Bernard Kim, Vice President Sales en Marketing voor EA Interactive. "Tetris heeft een sterke geschiedenis in de mobiele gameswereld en we zijn erg verheugd om een gratis versie van Tetris naar nog een ander fantastisch platform te brengen."

De gratis versie van Tetris heeft nieuwe en verbeterde visuals, de beroemde Tetris muziek en de populaire marathon mode. Door middel van de touchscreen-controls kunnen zowel de bestaande fans als de nieuwkomers met het puntje van hun vinger de Tetriminos op hun plaats draaien, verplaatsen en laten vallen, zodat ze de lijnen vrij spelen en meer punten krijgen. De gratis versie van Tetris biedt spelers ook de mogelijkheid om hun scores bij te houden, zodat ze continue uitgedaagd worden om hun high score te verbeteren.

"Het merk Tetris is nu nog bekender dan ooit en we zijn erg blij dat de game op nog een ander platform gereleased wordt," zegt de Nederlander Henk Rogers, President en CEO van Blue Planet Software, Inc. (dat de exclusieve licentie-rechten van het merk Tetris beheert) "Met de gratis versie voor Android, kunnen fans weer opnieuw verliefd worden op de Tetris game."

Tetris is uitgebracht voor meer dan 50 platformen en is beschikbaar in meer dan 185 landen. Met meer dan 100 miljoen downloads was Tetris begin 2010 de meest populaire mobiele game ooit.

De gratis versie van Tetris is nu beschikbaar in Android Market via https://market.android.com/details?id=com.ea.tetrisfree_row.

portablegear.nl