Interessant:

Google Maps Navigation voor Android 1.6

nieuws 24 november 2009 om 10:31

Google heeft de Google Maps Navigation nu ook uitgebracht voor Android 1.6 (Donut); de applicatie werd eerder al aangekondingd voor Android 2.0 (Eclair).

Google Maps Navigation Beta werd afgelopen oktober al aangekondigd als gratis feature van Google Maps op Android 2.0-toestellen. Google Maps Navigation is een GPS-applicatie die in contact staat met internet en die je gesproken routeaanwijzingen kan geven. Leuk is de mogelijkheid om de navigatie-omgeving weer te geven in 3D-satellietbeelden (Google Earth) of op straatniveau (Google Street View).

Nu is Google Maps Navigation dus ook beschikbaar voor Android 1.6 toestellen, zoals de HTC Hero, T-Mobile G1 of de T-Mobile myTouch 3G. Dat is handig, want op dit moment zijn er nog niet veel Android 2.0-smartphones. Alleen de Motorola MILESTONE beschikt over deze nieuwste versie en de HTC Hero krijgt binnenkort een upgrade naar versie 2.0. In deze update is ook de nieuwe Layers functionaliteit opgenomen, waarmee je geografische informatie als extra informatielaag op de kaart kan zien. Naast Android komt Google Maps Navigation ook beschikbaar voor de iPhone.

In Nederland hebben we overigens niet veel aan de upgrade, aangezien Google Maps Navigation nog alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten en alleen in de Engelse taal.

Google Mobile Blog