Interessant:

Google Maps Navigation: gratis navigatie voor Android

nieuws 29 oktober 2009 om 09:47

Google heeft gisteren een beta-versie van Google Maps Navigation voor Android uitgebracht; met deze applicatie is het mogelijk gesproken rij-instructies te krijgen via Google Maps. [update]

Met Google Maps, dat je op vrijwel alle mobieltjes (met internet) kan bekijken, is het al mogelijk om een kaart van de omgeving te zien. Rij-instructies waren er echter nog niet mee mogelijk. Voor Android, Google's eigen mobiele besturingssysteem, heeft Google nu een beta-versie van Google Maps Navigation geintroduceerd. Hiermee is het mogelijk via Google Maps ook gesproken rij-instructies te krijgen.

Google Maps Navigation maakt gebruik van de internetconnectie van je mobieltje om je van de meest recente kaarten en data te voorzien. Google Maps Navigation ondersteunt voice-search (momenteel alleen in het Engels), verkeersoverzichten en zoeken naar nabije POI's. Daarnaast kan de route weergegeven worden in 3D satellietbeelden. Ook is het mogelijk de route op straatniveau te zien in Google Street View.

Google Maps Navigation Beta - 3D View
Google Maps Navigation Beta - 3D View

Google Maps Navigation Beta - Satellite View
Google Maps Navigation Beta - Satellite View

Google Maps Navigation Beta - Street View
Google Maps Navigation Beta - Street View

Google zal voor verschillende telefoons een docking station beschikbaar maken. Google Maps Navigation Beta is alleen geschikt voor Android 2.0-toestellen is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Fabrikanten die navigatie tegen betaling aanbieden, zoals TomTom, Garmin en Mio, zijn uiteraard niet blij dat Google een concurrerende service gratis op de markt brengt. Ook het concurrerende Ovi Maps van Nokia kan hinder gaan ondervinden van Google's gratis navigatiesoftware.

Update: Google maakte later bekend ook plannen te hebben om Google Maps Navigation naar de iPhone te brengen.

Google Maps Navigation