Interessant:

Windows Mobile 6.5 officieel voorgesteld

nieuws 6 oktober 2009 om 16:00

Microsoft heeft vandaag officieel Windows Mobile 6.5 in Nederland voorgesteld; diverse fabrikanten toonden daarbij hun nieuwste Windows Mobile 6.5 telefoons die voortaan onder het nieuwe merk 'Windows phone' door het leven gaan.

De komst van Windows Mobile 6.5, de opvolger van 6.1, was natuurlijk al lang en breed bekend, maar vandaag stelde Microsoft het nieuwe mobiele besturingssysteem officieel voor met een presentatie in Oudekerk aan de Amstel. Ook HTC, Samsung, LG en HTC waren aanwezig en toonden hun nieuwste Windows Phones. "Windows Phone" is een vlag waaronder alle toekomstige Windows Mobile 6.5 (en verder) telefoons zullen vallen. Tevens is "Windows Phone" een nieuwe verzamelnaam voor verschillende mobiele Windows Mobile-diensten.

Een handige nieuwe dienst in Windows Mobile 6.5 is MyPhone, een gratis service waarmee je via je Windows Phone data op het web kan opslaan; deze data is vervolgens weer te raadplegen vanuit een PC of Windows Phone. Een andere nieuwigheid is de Windows Marketplace, waarmee je (betaald) applicaties kan downloaden (beschikbaar komen in elk geval een Telegraaf- en een Buienradar-applicatie en een speciale Nederlandse versie van Facebook). Toegang tot deze functies krijg je via een Windows (Hotmail) Live ID.

Daarnaast komen er enkele betaalde premium services beschikbaar, zoals de mogelijkheid je eigen nummer te bellen vanuit je Live ID account; dat is bijvoorbeeld makkelijk als je je telefoon kwijt bent. De premium service zullen slechts tijdelijk gratis zijn, daarna moet er voor betaald worden.

Samsung toonde op het Windows Phone-event drie toestellen die onder de "Windows Phone"-vlag vallen: de Samsung Omnia Pro, Samsung Omnia II en de Samsung Omnia Qwerty. LG en Sony Ericsson toonde elk één Windows Phone: de Sony Ericsson XPERIA X2 en de LG GM750. Ten slotte toonde HTC nog de HTC Touch2 en daarnaast introduceerde het bedrijf de nieuwe HTC HD2. Al deze toestellen draaien op Windows Mobile 6.5 of zijn daar naar toe te upgraden. Een upgrade naar versie 6.5 voor jouw toestel vind je op de website van de desbetreffende fabrikant van jouw telefoon. HTC laat weten vanaf oktober ook een Windows Mobile 6.5 upgrade beschikbaar te stellen voor de HTC Diamond2, HTC Touch Pro2 en HTC Snap.

portablegear.nl