Interessant:

HTC HD2 in Nederland geintroduceerd

nieuws 6 oktober 2009 om 16:01

HTC heeft vandaag op een Windows Phone-event in Oudekerk aan de Amstel officieel de HTC HD2 (voorheen HTC Leo) met Windows Mobile 6.5 officieel onthuld.

De HTC HD2 zal standaard draaien op Windows Mobile 6.5 en valt daarom onder de noemer 'Windows Phone'. Bijzonder is dat de HD2 de eerste Windows Phone met het HTC Sense-interface (bekend van onder meer de HTC Hero) is. De HTC HD2 is een platte telefoon met een hoge resolutie en groot 4,3 inch touchscreen. De HD2 is tevens de eerste Windows Phone met een 'capactivive' touchscreen - zo'n scherm reageert op warmte in plaats van druk, waardoor je met een lichte aanraking al allerlei handelingen kan verrichten.

HTC HD2

Uiteraard beschikt de HTC HD2, voorheen bekend onder de codenaam HTC Leo, over de bekende high-end smartphone functionaliteiten zoals GPS, WiFi, HSDPA, en Microsoft Exchange. Verder is er een nieuwe Windows-gebaseerde versie van HTC Peep voor Twitter. Tevens heeft HTC een 5 megapixel camera toegevoegd - ditmaal eindelijk met een dubbele LED-flitser. Helaas ontbreekt wel een aparte cameraknop. Optioneel is er ook een carkit voor de HD2 verkrijgbaar.

"De HTC HD2 combineert het beste van twee werelden: de flexibiliteit van HTC Sense en de kracht van het Windows Mobile platform", zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. "HTC heeft de Sense-interface ontwikkeld met de overtuiging dat goede dingen geen toelichting behoeven, maar ervaren moeten worden. Gebruikers zullen dan ook merken dat de HTC HD2 een van de meest geavanceerde Windows Mobile toestellen is die we tot nu toe hebben geïntroduceerd."

HTC HD2

De HTC HD2 is vanaf eind oktober beschikbaar in de Benelux. De adviesprijs is 599,- euro exclusief abonnement.

portablegear.nl


Gerelateerde producten