Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.5
Opslag MB
Scherm4,5" (207 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC HD2 1 Foto HTC HD2 2 Foto HTC HD2 3 Foto HTC HD2 4 Foto HTC HD2 5

Inleiding

De HTC HD2 is een Windows Phone met een groot 4,3 inch touchscreen en Microsofts nieuwste Windows Mobile 6.5 besturingssysteem. Dankzij het gebruik van een zogenaamd 'capacitive' touchscreen - dat reageert op warmte in plaats van druk - kan je al met lichte aanrakingen foto's en websites bekijken en in- en uitzoomen. De HD2 is boven zeer geschikt voor het afdraaien van applicaties, games en video's dankzij de krachtige 1Ghz Snapdragon-processor. De HTC HD2 is verder de eerste Windows Phone die beschikt over het HTC Sense-interface, die als een extra laag op Windows Mobile 6.5 ligt. Met HSDPA, WiFi, GPS, een 5 megapixel camera met dubbele LED-flitser, mediaspeler en FM-radio is de HD2 ook zeer compleet wat betreft multimedia en connectiviteit. Unieke functies zijn HTC Peep (voor Twitter) en HTC Footprints (om foto's te taggen). De HTC HD2 stond eerder bekend als de HTC Leo en is de opvolger van de HTC Touch HD. Met de HTC HD mini bracht HTC later een compactere editie van de HD2 op de markt. Met de HTC Desire HD introduceerde HTC in september ook een Android 2.2-smartphone met een 4,3-inch touchscreen.

Apparaat & afmetingen

De HTC HD2 is een breedbeeld touchscreen-telefoon met een gewicht van 157 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,10 x 6,70 x 1,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 380 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 490 uur. De HTC HD2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC HD2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de HD2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC HD2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC HD2 heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De HD2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC HD2 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC HD2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels. De HTC HD2 draait op Windows Mobile 6.5. Met Windows Mobile 6.5 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile. Nieuw in versie 6.5 ten opzichte van 6.1 is onder meer MyPhone (waarmee je vanaf je PC toegang hebt tot je telefoon) en Windows Marketplace, waar je applicaties kan downloaden. Let op: Windows Mobile 6.5 ondersteunt geen WhatsApp en Angry Birds.

Prijzen en beoordelingen HTC HD2

Van de HTC HD2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC HD2 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,6. Lees in het HTC HD2 testoverzicht de testen

Specificaties HTC HD2

Algemeen
ProductHTC HD2
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht157 gram
Afmetingen121,0 x 67,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (207 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB