Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.5
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Touch2 1 Foto HTC Touch2 2 Foto HTC Touch2 3

Inleiding

De HTC Touch2 is de een van de eerste smartphones met Windows Mobile 6.5. Met Windows Mobile 6.5 haal je een breed scala aan Windows Phone-diensten in huis, waaronder MyPhone en Windows Marketplace. De HTC Touch2 is compact en ligt goed in de hand. Naast de Windows Mobile 6.5 interface biedt de Touch2 ook de intu´tieve TouchFLO interface. Hiermee heb je vrijwel direct toegang tot de belangrijkste applicaties op de Touch2. Het is echter niet alleen Windows en TouchFLO wat de klok slaat. Op de Touch2 zijn ook een YouTube en een Google Maps voor Mobile applicatie voorge´nstalleerd. Met de 3,2 megapixel camera kan je ook video's opnemen. Wat betreft specificaties is de Touch2 een goede middenklasser. HSDPA, Wifi en Bluetooth zorgen voor draadloze en mobiele connectiviteit. Daarnaast is de Touch2 voorzien van een 2,8" QVGA scherm en een ingebouwde GPS-chipset. De HTC Touch2 volgt de HTC Touch op. Een andere vroege Windows Mobile 6.5/Windows Phone van HTC is de 4,3 inch HTC HD2.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch2 is een midlevel smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,40 x 5,50 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 450 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 500 uur. De HTC Touch2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch2 heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Touch2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch2 heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch2 draait op Windows Mobile 6.5. Met Windows Mobile 6.5 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile. Nieuw in versie 6.5 ten opzichte van 6.1 is onder meer MyPhone (waarmee je vanaf je PC toegang hebt tot je telefoon) en Windows Marketplace, waar je applicaties kan downloaden. Let op: Windows Mobile 6.5 ondersteunt geen WhatsApp en Angry Birds.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch2

Van de HTC Touch2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch2 is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het HTC Touch2 testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch2

Algemeen
ProductHTC Touch2
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen104,0 x 55,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB