Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm3,8" (246 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Touch HD 1 Foto HTC Touch HD 2 Foto HTC Touch HD 3 Foto HTC Touch HD 4

Inleiding

De HTC Touch HD is een nieuw model in de populaire HTC Touch-serie en de belangrijkste vernieuwing is het 3,8 inch (480 x 800) breeldbeeld display, zodat je nu op een lekker groot scherm kan werken. Ook op multimediagebied is de HTC Touch HD goed voorzien met HSDPA voor snel internet, GPS en 5 megapixel camera met autofocus. Het toestel heeft een stijlvol en slank design en met de TouchFLO 3D-interface heb je snel en intuitief toegang tot contactgegevens, tekstberichten en de belangrijkste multimedia. Tegelijkertijd met de HTC Touch HD maakte HTC twee andere nieuwe modellen in de Touch-serie bekend: de HTC Touch 3G en de eenvoudigere HTC Touch Viva. Deze smartphone kreeg inmiddels een opvolger met de 4,3 inch HTC HD2 met Windows Mobile 6.5.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch HD is een smartphone met 3.8 inch HD-scherm met een gewicht van 146 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,50 x 6,30 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 310 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 390 uur. De HTC Touch HD is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch HD ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch HD kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch HD kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch HD heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Touch HD heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch HD heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch HD is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels. De HTC Touch HD draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch HD

Van de HTC Touch HD staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch HD is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het HTC Touch HD testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch HD

Algemeen
ProductHTC Touch HD
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht146 gram
Afmetingen115,0 x 63,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,8" (246 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB