Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Touch 3G 1 Foto HTC Touch 3G 2 Foto HTC Touch 3G 3 Foto HTC Touch 3G 4 Foto HTC Touch 3G 5

Inleiding

De HTC Touch 3G is een nieuw model in de populaire HTC Touch-serie, die gelijktijdig werd aangekondigd met twee andere nieuwe modellen in deze serie: de HTC Touch HD en de HTC Touch Viva. Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt dit nieuwe model over 3G-ondersteuning, zodat je er zeer snel mee kan internetten. Ook verder is de HTC Touch 3G een erg complete smartphone met Windows Mobile 6.1 Professional, 3.2 megapixel camera, WiFi en GPS, dus je bent van alle gemakken voorzien bent. Het toestel beschikt over het TouchFLO-interface waarmee gebruikers met één vinger kunnen navigeren en toegang hebben tot hun contacten, berichten en informatie. De HTC Touch 3G is verkrijgbaar in de kleur 'modern brown'.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch 3G is een HTC Touch met 3G-ondersteuning met een gewicht van 96 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,20 x 5,40 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 400 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 365 uur. De HTC Touch 3G is verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch 3G ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch 3G kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch 3G kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch 3G heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Touch 3G heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch 3G heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch 3G is uitgerust met een TFT kleurenscherm (655.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch 3G draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch 3G

Van de HTC Touch 3G staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch 3G is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het HTC Touch 3G testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch 3G

Algemeen
ProductHTC Touch 3G
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht96 gram
Afmetingen102,0 x 54,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB