Interessant:

Windows-Mobile 6.5: nieuw mobiel besturingssysteem

achtergrond 18 februari 2009 om 11:09

Op het Mobile World Congress 2009 heeft Microsoft Windows Mobile 6.5 onthuld, de opvolger van Windows Mobile 6.1.

Microsoft-topman Steve Ballmer (foto onder) kondigde tijdens het Mobile World Congress in Barcelona Windows Mobile 6.5 aan, de opvolger van Windows Mobile 6.1. De partners LG en HTC zijn de eerste fabrikanten die Windows Mobile 6.5 introduceren op hun nieuwste Windows-telefoons. Vanaf het begin van de tweede helft van dit jaar zullen deze en andere nieuwe Windows-telefoons (zoals de LG GM730, HTC Touch Diamond2 en HTC Touch Pro2) beschikbaar zijn.

Introductie
Introductie

Windows Mobile 6.5 biedt een sterk verbeterde gebruikerservaring en een nieuwe layout. De veranderingen bestaan uit:

- Een nieuwe home screen met widgets die je kunt aanpassen aan je eigen wensen. Hiermee krijg je directe toegang tot bijvoorbeeld je e-mail (privé en zakelijk), voicemail, sms, maar ook RSS-feeds en Windows Live Messenger.
- Een nieuw startmenu met een sterk verbeterde touchscreen-navigatie. Via een honingraat-structuur kan je snel applicaties starten. Het startmenu kan met Windows Mobile 6.5 helemaal worden ingesteld zoals je dat zelf wilt.
- Een vernieuwde Internet Explorer Mobile browser. Deze biedt een nog betere browsing-ervaring en is krachtiger dan z'n voorganger en dan veel andere browsers.
- Verbeterde touchscreen mogelijkheden waarmee de telefoon eenvoudig met één hand kan worden bediend.

Daarnaast worden de Windows-telefoons uitgerust met de nieuwe diensten My Phone en Windows Marketplace. Lees daarover meer in de volgende paragrafen.

Nieuw in Windows Mobile 6.5
Nieuw in Windows Mobile 6.5

De gratis My Phone-dienst, onderdeel van Windows Mobile 6.5, stelt je in staat om belangrijke persoonlijke informatie (foto's, video's en sms-jes) via de telefoon op het web op te slaan, zodat je vanuit een willekeurige Windows-telefoon en elke PC bij de data kan. Het is het eerste voorbeeld van een daadwerkelijke Windows end-to-end ervaring voor de uitwisseling en backup van gegevens van de telefoon en de pc via het web. Vanuit praktisch oogpunt is deze dienst erg handig voor als je telefoon zoek raakt of stuk gaat.

My Phone
My Phone

Windows Mobile biedt momenteel al meer dan twintigduizend leuke en handige applicaties voor de consument en de zakelijke gebruiker. Windows Marketplace is een nieuwe dienst van Windows Mobile 6.5, waarmee je de applicaties makkelijk kan zoeken, vinden en aanschaffen. Je krijgt toegang tot Windows Marketplace met een Windows Live ID.

Windows Marketplace
Windows Marketplace

portablegear.nl