Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.5
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC HD mini 1 Foto HTC HD mini 2 Foto HTC HD mini 3 Foto HTC HD mini 4 Foto HTC HD mini 5 Foto HTC HD mini 6

Inleiding

De HTC HD mini, een compactere uitvoering van de HTC HD2, heeft een 3,2 inch capacitive touchscreen waarmee je met slechts een lichte aanraking websites, foto's, Microsoft Office-bestanden en PDF-documenten kan bekijken en kan in- en uitzoomen. Net als zijn voorganger is de HD mini een Windows Phone. Met de multitouch-ondersteuning van de nieuwe HTC Sense-interface, kan via het aanraakscherm bovendien met meerdere vingers in- en uitgezoomd worden in verschillende applicaties. Het toestel is daarnaast voorzien van een 5 megapixel camera. De HTC HD mini heeft verschillende sensoren zoals een nabijheidssensor waarmee wordt voorkomen dat de smartphone reageert op onbedoelde schermaanrakingen bij het beantwoorden van een telefoontje. Een lichtsensor past automatisch de helderheid van het scherm aan. Met 3G breedbandconnectiviteit biedt de HTC HD mini overal persoonlijke toegang tot WiFi voor je computer of andere apparaten. De HD mini kan verder met applicaties uit de Windows Marketplace worden aangepast naar je persoonlijke wensen en levensstijl.

Apparaat & afmetingen

De HTC HD mini is een Windows Phone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,30 x 5,80 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 435 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 340 uur. De HTC HD mini is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC HD mini ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de HD mini kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC HD mini kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC HD mini heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De HD mini heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC HD mini heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC HD mini is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De HTC HD mini draait op Windows Mobile 6.5. Met Windows Mobile 6.5 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile. Nieuw in versie 6.5 ten opzichte van 6.1 is onder meer MyPhone (waarmee je vanaf je PC toegang hebt tot je telefoon) en Windows Marketplace, waar je applicaties kan downloaden. Let op: Windows Mobile 6.5 ondersteunt geen WhatsApp en Angry Birds.

Prijzen en beoordelingen HTC HD mini

Van de HTC HD mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC HD mini is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het HTC HD mini testoverzicht de testen

Specificaties HTC HD mini

Algemeen
ProductHTC HD mini
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen103,0 x 58,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB