Interessant:

Proef mobiel betalen gestart

nieuws 12 oktober 2006 om 14:14

De Japanse creditcardmaatschappij JCB heeft na succesvolle proeven in het buitenland nu ook in Nederland het betalingssysteem Mobile J/Speedy gelanceerd. Mobile J/Speedy is een proefproject voor betaalmogelijkheden met de mobiele telefoon. In eerste instantie wordt de proef beperkt tot Amsterdam. Aan de proef nemen onder andere Nokia, KPN en CCV deel.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met lokale en internationale bedrijven. JCB-kaarthouders die meedoen aan de proef krijgen een mobiele telefoon van Nokia die is uitgerust met een near field communication chip (NFC) van NXP. De chip is voorzien van een speciale betaalapplicatie. Kaarthouders kunnen bij de deelnemende bedrijven een betaling realiseren door hun telefoon in de buurt van de contactloze terminal te houden.

“De respons van de eerste gebruikers van Mobile J/Speedy is zeer bemoedigend en we zijn blij dat we nu een grotere groep klanten bij het project kunnen betrekken”, zegt Hajime Matsuura, manager van het Amsterdamse filiaal van JCB, die een leidende rol in de proef vervult. “Eén klant vertelde hoe snel en gemakkelijk het is om op een drukke dag een kop koffie te kopen. Aangezien er zich in en rond het World Trade Center veel kantoren bevinden, wordt Mobile J/Speedy met name goed ontvangen door de drukke zakenman. Ze hoeven niet in hun zak of tas te zoeken naar kleingeld. En bedrijven profiteren van het feit dat mensen minder lang in de rij bij de kassa staan.”

Matsuura: “Naast een portemonnee is een mobiele telefoon een absolute must tijdens het uitgaan. Door mobiele en contactloze betaling samen te brengen neemt het gemaksniveau toe. Mobile J/Speedy is het product dat voldoet aan de behoeften van deze tijd. JCB was eerder al succesvol met een contactloze betaaloplossing in Japan. Met dit nieuwe succes in Amsterdam ben ik er nog zekerder van dat kredietbetalingen meer en meer deel gaan uitmaken van de betaalmarkt.”