Interessant:

Proef mobiel betalen uitgesteld

nieuws 17 juli 2007 om 15:42

Een proef voor mobiel betalen bij een C1000 supermarkt is uitgesteld. De techniek is nog niet ver genoeg ontwikkeld voor een uitgebreide test.

De proef zou plaatsvinden in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf. Daar zouden klanten van de C1000 hun boodschappen kunnen betalen met de mobiele telefoon. De proef is uitgesteld omdat de deelnemende bedrijven 'hun bijdragen nog niet goed op elkaar hebben afgestemd' aldus het Eindhovens Dagblad.

Aan de proef nemen NXP Semiconductors, de Rabobank, KPN, RFID Platform Nederland en LogicaCMG deel. Wanneer de proef nu wel gaat plaatsvinden is nog niet bekend. De proef is begin dit jaar aangekondigd.

De proef zal gebruik gaan maken van near-field-communications. Dat is een techniek waarbij bijvoorbeeld een telefoon draadloos met een kassa kan communiceren door de telefoon bij deze kassa te houden.

In Amsterdam maken medewerkers van het World Trade Center al langer gebruik van een systeem waarbij de mobiele telefoon als portemonnee dient. Eind 2006 was er in Nederland ook al een proef met mobiel betalen. Toen betrof het een test van De Japanse creditcardmaatschappij JCB. In november startte Rabobank met Rabo Mobiel om in te spelen op mobiele betaalmethoden.

Eindhovens Dagblad