menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Belgen betalen mobiel

Belgen betalen mobielmrt 07Sinds gisteren kunnen Belgen aankopen doen met hun mobiele telefoon. Het initiatief is afkomstig van een aantal Belgische operators en de interbancaire organisatie Banksys.

De techniek in Belgi๋ is anders dan de technieken die tot nu toe, onder andere in Nederland, gebruikt worden. Bij het Belgische betaalsysteem is namelijke een speciale SIM-kaart benodigd.Deze SIM-kaart dient de zogenaamde banxafe-technologie te ondersteunen. Volgens de directeur van Banksys is het systeem uniek in de wereld.

De dienst is niet goedkoop. Elke betaling kost de betaler 25 cent en de ontvangende partij 49 cent. Het minimumbedrag per bestelling is 6 euro.

In Amsterdam maken medewerkers van het World Trade Center al langer gebruik van een systeem waarbij de mobiele telefoon als portemonnee dient. Onlangs kondigde een Nederlandse supermarkt aan met mobiel betalen te beginnen.

21 maart 2007 - 17:49
Dossier: Mobiele diensten
Bron: PortableGear

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord