Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GX1 1 Foto Panasonic DMC-GX1 2 Foto Panasonic DMC-GX1 3 Foto Panasonic DMC-GX1 4 Foto Panasonic DMC-GX1 5 Foto Panasonic DMC-GX1 6 Foto Panasonic DMC-GX1 7 Foto Panasonic DMC-GX1 8 Foto Panasonic DMC-GX1 9 Foto Panasonic DMC-GX1 10

Inleiding

De Panasonic DMC-GX1 is een zeer compacte Micro Four Thirds-systeemcamera met verwisselbare lenzen en kan gezien worden als een opvolger van de Panasonic DMC-GF1. De DMC-GX1 heeft een krachtige 16-megapixel sensor en Panasonics Venus Engine-processor, waarmee je dankzij een maximale ISO-waarde van 12.800, heldere en scherpe afbeeldingen maakt. Serie-opnames zijn te maken met 4,2 fps bij een maximale resolutie van 16 megapixels. Tevens is het mogelijk om video's in 1080i Full HD-kwaliteit op te nemen met de DMC-GX1. De camera is voorzien van een ingebouwde pop-up flitser en de bediening verloopt voor een groot deel middels het 3-inch touchscreen. Op de accessoireschoen aan de bovenzijde kan je naast los verkrijgbare Micro Four Thirds-objectieven ook een externe flitser of een (kantelbare) viewfinder plaatsen. De Panasonic DMC-GX1 is uitgevoerd in het zwart of grijs. Tegelijkertijd met dit model is de Panasonic DMC-3D1, een 3D-compactcamera, geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-GX1 is een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera met een gewicht van 318 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,6 x 6,8 x 3,9 centimeter.

Resolutie en lens

De DMC-GX1 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de DMC-GX1 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GX1

Van de Panasonic DMC-GX1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GX1 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Panasonic DMC-GX1 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GX1

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GX1
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht318 gram
Afmetingen116,0 x 68,0 x 39,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 60i
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0