Interessant:

Sony Ericsson Naite en C901 GreenHeart onthuld

nieuws 4 juni 2009 om 09:58

Sony Ericsson heeft twee nieuwe milieuvriendelijke toestellen onder de GreenHeart-noemer uitgebracht: de Sony Ericsson Naite en de C901 GreenHeart.

In oktober 2008 kondigde Sony Ericsson al het GreenHeart-concept aan. Hiermee wil Sony Ericsson haar steun betuigen aan het beginsel van 'individual producer responsibility' (IPR). Dit houdt in dat producenten zichzelf steeds meer verantwoordelijk maken voor de gehele levenscyclus van een product, inclusief recycling.

Sony Ericsson C901 GreenHeart

Nu heeft Sony Ericsson dan de eerste twee officiële GreenHeart-modellen aangekondigd: de Sony Ericsson Naite en C901 GreenHeart. Dit zijn ecologisch verantwoorde toestellen die voor een groot deel zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zitten ze in een kleine verpakking en worden ze geleverd met alleen een elektronische handleiding, waarmee ook op energie en milieu wordt bespaard.

Sony Ericsson Naite

De Sony Ericsson Naite beschikt verder over 3G/HSDPA-ondersteuning en een 2 megapixel camera. De C901 GreenHeart heeft een 5 megapixel camera en beschikt eveneens over 3G/HSDPA voor snel internet. Bijzonder is dat model ook een Xenon-flitser heeft. Verder is opmerkelijk dat de Naite beschikt over een microSD-slot (net als de Satio en Aino), waar de C901 GreenHeart het nog met een Memory Stick Micro-slot moet doen.

De nieuwe GreenHeart-telefoons zijn vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar. De Naite in het rood of zilver, de C901 GreenHeart in het wit. De originele Sony Ericsson C901 is niet in Nederland verkrijgbaar. Meer fraaie productfoto's van de Naite en C901 GreenHeart kan je vinden op GSM Helpdesk.

Milieuvriendelijke toestellen zijn de laatste tijd erg populair. Eerder werden ook al de milieuvriendelijke Nokia 3110 Evolve, Motorola W233 RENEW en Samsung Blue Earth geïntroduceerd.

portablegear.nl