Interessant:

GreenHeart-telefoon van Sony Ericsson

nieuws 7 oktober 2008 om 09:30

Sony Ericsson heeft haar milieugarantie en haar GreenHeart-telefoonconcept gelanceerd: beide zijn initiatieven voor een duurzame toekomst en voor terugdringing van schade aan het milieu.

De introductie van Sony Ericsson's milieugarantie betekent dat Sony Ericsson vanaf nu al haar producten die naar een erkend inzamelpunt worden gebracht, op milieuvriendelijke wijze zal recyclen. Deze garantie geldt wereldwijd, ongeacht waar het product oorspronkelijk werd gekocht. Zo wil Sony Ericsson haar steun betuigen aan het beginsel van 'individual producer responsibility' (IPR). Dit houdt in dat producenten zichzelf steeds meer verantwoordelijk maken voor de gehele levenscyclus van een product, inclusief recycling. Al lange tijd werkt Sony Ericsson mee aan de ontwikkeling van gezamenlijke systemen in de sector voor het inzamelen en recyclen van oude mobiele telefoons en accessoires. Met de lancering van eigen inzamelpunten en een eigen inzamelsysteem neemt Sony Ericsson in steeds verdergaande mate verantwoordelijkheid voor de producten die ze aan consumenten verkoopt.

Dit nieuwe initiatief is inmiddels van start gegaan in India, Taiwan, China, Thailand, Singapore, de VS en Mexico. Op dit moment zijn er al meer dan 500 inzamelpunten operationeel. Sony Ericsson wil het initiatief in 2009 hebben uitgerold in alle landen waar zij actief is. De inzamelpunten, die exclusief in handen zijn van Sony Ericsson, worden hoofdzakelijk geopend in landen waar het bestaande standaardsysteem van de sector voor het recyclen van telefoons als ontoereikend wordt gezien.

Sony Ericsson GreenHeart Phone-concept

Sony Ericsson gaat ook aan de slag met de wijze van voorlichting hierover via haar klantenhelpdesks en internet. Het doel is consumenten snel en eenvoudig van informatie te voorzien over het dichtstbijzijnde recyclepunt.

Verder introduceert Sony Ericsson het GreenHeart-concept. De GreenHeart is een volledig concept dat rekening houdt met de hele levenscyclus van het product. Kenmerken zijn onder meer: behuizingen van bioplastic, toetsenborden van gerecycled plastic, een 'zero charger' met 3,5 mW standby-vermogen, e-handleidingen in HTML, een educatieve toepassing in game-vorm 'Ecomate' en milieubewuste verpakkingen.

Max van den Berg, General manager Sony Ericsson Benelux: "Voortbouwend op de bestaande inspanningen die Sony Ericsson levert op het gebied van duurzaamheid zetten we met gepaste trots de volgende stap in het nog duurzamer maken van onze producten en processen. Het mondiale terugnameplan en het GreenHeart-project brengen ons dichter bij onze visie om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid in de mobiele telefoonsector".

portablegear.nl