Interessant:

Canon introduceert PowerShot A1100 IS en A2100 IS

nieuws 19 februari 2009 om 11:50

Canon breidt haar PowerShot assortiment met de betaalbare PowerShot A1100 IS en PowerShot A2100 IS. Beide modellen uitgerust met Canons scènedetectietechnologie, waarmee automatisch de juiste instellingen worden gekozen.

Canon PowerShot A1100 IS

Beide camera's hebben een optische zoom van respectievelijk 4 x en 6 x en draaien op Canons nieuwste DIGIC 4-processor. Beide modellen zeer snel en produceren gedetailleerde beelden.

Met de viervoudige optische zoom van de PowerShot A1100 IS heb je tal van flexibele compositiemogelijkheden. De PowerShot A2100 IS beschikt zelfs over een zesvoudige optische zoom om voorwerpen nog dichterbij te halen. De ingebouwde optische Image Stabilizer technologie helpt onscherpte, als gevolg van lichte trillingen tijdens het gebruik, te voorkomen.

Canon PowerShot A2100 IS

Op softwaregebied voert Canon ook een aantal vernieuwingen door. De nieuwe Smart Auto mode en een verbeterde Easy mode moeten zorgen voor (nog) makkelijker gebruik. Beide modes maken gebruik van Canons Scènedetectietechnologie, die de vast te leggen scène tot in detail analyseert, waaronder de helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp, en vervolgens uit één van de 18 beschikbare programma's het voor de betreffende scène optimale programma selecteert.

Bewegingsdetectie- en gezichtsdetectietechnologie zijn ook standaard. De bewegingsdetectietechnologie voorkomt onscherpte door de bewegingen van de camera of het onderwerp te registreren en dit te compenseren door instellingen aan te passen. De gezichtsdetectietechnologie herkent tot 35 gezichten.

"Met de introductie van steeds slimmere technologieën heeft Canon het IQ van de PowerShot A-serie verhoogd," vertelt Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe. "De PowerShot A1100 IS en PowerShot A2100 IS zijn praktische en eenvoudig te gebruiken modellen waarmee iedereen voortreffelijke resultaten behaalt."

portablegear.nl