Interessant:

O2 in de aanval tegen spam-sms

nieuws 6 februari 2003 om 00:27

O2 maakt het als eerste Nederlandse operator mogelijk om simpel junk-sms'jes te blokkeren. Klanten hoeven alleen een sms-bericht te sturen naar O2 en O2 blokkeert vanaf dat moment alle commerciële sms-berichten.

Klanten kunnen een bericht sturen naar 255, met de tekst 'stop', 'uit', 'block', 'off' of 'nee'. Daarmee wordt getracht een eind te maken aan het groeiende probleem van ongewenste sms-berichten op de mobiel.

O2 spreekt van een noodremprocedure. De toestroom van ongewenste berichten is zelfs zo groot, dat voortaan alle sms-diensten worden geblokkeerd. Klanten kunnen uiteraard zelf aangeven welke sms-diensten ze wel willen houden. Hiervoor zal O2 een lijst van 500 commerciële sms diensten opstellen.

Andere operators treffen ook maatregelen tegen junk-sms'jes. Alleen gaat O2 daarin het verst. KPN Mobile geeft de klanten eerst een waarschuwing als zij op een dergelijke sms lijst staan, het is aan de klant om de sms-dienst te beëindigen.

Spam-sms-berichten vormen een groot probleem voor zowel consument als operators. Het is vervelend voor de consument en operators krijgen te maken met golven van sms, waardoor hun netwerk overbelast kan raken. De Consumentenbond opende afgelopen maandag zelfs een sms-klik-lijn om ongewenste sms-berichten te kunnen melden.

Planet Multimedia