Interessant:

Vodaclaim treft niet alleen Vodafone

nieuws 6 februari 2003 om 22:48

Eerder deze week boekte dealer BTC Teleconsult succes in een rechtszaak tegen Vodafone. BTC Teleconsult beschuldigde Vodafone van het werven van klanten over de rug van de dealers.

BTC Teleconsult richtte voor deze zaak gebruik van de diensten van de stichting Vodaclaim. Deze stichting werd voor de gelegenheid opgericht en boekte succes in het kantongerecht van Maastricht. De kantonrechter achtte Vodafone schuldig aan het overtreden van de Agenturenwet, dit komt erop neer dat de rechter erkent dat Vodafone onrechtmatig klanten heeft geworven, via hun dealers.

Vodafone moet nu binnen 60 dagen een schadevergoeding aan BTC Teleconsult betalen, ongeacht een eventueel beroep. Vodaclaim wil na deze overwinning ook andere Nederlandse operators aan gaan klagen, het blijkt namelijk een gewoonte om dealerklanten weg te kapen.

Aangezien de beurswaarde van operators wordt bepaald door onder andere het aantal klanten, kan deze uitspraken negatieve gevolgen hebben voor de winst van Vodafone. Vodaclaim wil ook over de grenzen operators aan gaan pakken, omdat de Agenturenwet Europees geldend is. Dit kan daarom grote gevolgen hebben voor operators op Europees niveau.

Planet Multimedia