Interessant:

Sony Ericsson weer de schoonste

nieuws 27 juni 2008 om 10:00

Sony Ericsson is weer, net als vorig, de schoonste producent van elektronica. Ook met de aangescherpte beoordelingscriteria van Greenpeace blijft Sony Ericsson bovenaan de lijst staan.

Greenpeace heeft de eisen voor chemicaliënbeleid, inzameling en recycling aangescherpt en de CO2-uitstoot bij productie en gebruik van elektronica weegt nu ook mee: de elektronica-industrie veroorzaakt inmiddels meer uitstoot dan de luchtvaart. Sony Ericsson staat aan kop van de ranglijst. Hekkensluiter is nog steeds Nintendo met nog net geen één. Het Nederlandse Philips blijft laag staan.

Philips is ten opzichte van de laatste ranglijst iets gestegen dankzij inspanningen op het gebied van energiegebruik. Helaas weet Philips geen enkel punt te winnen op het gebied van inzameling en recycling.

Voormalige koplopers Samsung en Toshiba zijn gezakt op de lijst, omdat ze niet goed scoren op de aangescherpte criteria voor inzameling, recycling en gevaarlijke stoffen. Sony Ericsson was in 2007 ook al de schoonste elektronicaproducent.

Greenpeace