Interessant:

Sony Ericsson G700 en G900 aangekondigd

nieuws 11 februari 2008 om 10:12

Sony Ericsson heeft het World Mobile Congress in Barcelona een nieuwe generatie telefoons geintroduceerd: touchscreen organisers die iedereen aanspreken. De G700 en G900 zijn handige hulpmiddelen voor iedereen met een druk leven, zowel privé als op het werk.

Door de organiserfuncties van de Sony Ericsson G700 heb je altijd je adresboek, telefoonnummers, agenda, notities, foto's en webadressen bij je, in één apparaat en klaar voor gebruik. Alles binnen handbereik.

De G900 heeft alle functies van de G700, maar is ook voorzien van een 5.0 megapixel Touch Auto Focus camera, met fotoalbum en bewerkingsfuncties. Perfect voor wie simpel te bedienen media wil combineren met de functionaliteit van een organiser.

"Sony Ericsson maakt innovatieve organiserfuncties met touchscreen-bediening voor iedereen bereikbaar, zonder dat dit invloed heeft op de afmetingen. De G700 en de G900 hebben allebei gewone toetsen en ze zijn niet groter dan een normale telefoon", vertelt Eric Rikken, head of Marketing bij Sony Ericsson Benelux. "Deze telefoons zijn ideaal voor mensen die hun leven makkelijker willen maken. Hier wordt de technologie in dienst gesteld van mensen."

Met de G700 kun je een notitie maken met de stylus, net zoals je dat op papier zou doen. De notitie wordt bewaard in het geheugen van de telefoon, zodat je hem niet vergeet. Een stuk handiger dan gele briefjes aan de koelkast plakken. Je kunt er ook tekeningetjes mee maken of persoonlijke teksten schrijven. Die kun je vervolgens naar iemand toesturen. In de G700 zit alles wat voor jou belangrijk is en je neemt hem overal mee naartoe. Het is niet meer nodig een aparte agenda op je werk te hebben en een andere voor thuis – hij gaat gewoon met je mee.

Met de touchscreen van de G700 kun je teksten invoeren, op het web surfen en de agenda en telefoon bedienen. Wil je iemand bereiken? Je tikt gewoon de naam aan in het telefoonboek en je ziet op het display meteen alle mogelijkheden voor contact. Dit is intuďtieve instant messaging. Je bladert door je fotoalbum, simpel met je vingertop. De G700 heeft ook speciale toetsen voor messaging, notities en toetsblokkering aan de zijkant van de telefoon. Even indrukken, en de blokkering is weer opgeheven.

Met de 5.0 megapixel camera van de G900 kun je foto’s maken die goed genoeg zijn om af te drukken of meteen aan vrienden en familie te laten zien.

Richt de camera en het scherpstellen gaat vanzelf door even het scherm aan te raken. Met multi-shot hou je de cameratoets ingedrukt en je maakt zo veel foto's als je maar wilt. Heel handig om bijvoorbeeld je kinderen te fotograferen bij het spelen! Met de touchcontrol kun je door de foto's in het album bladeren en ze zelfs bewerken.

Als je op het web wilt surfen en je bent in de buurt van een WiFi hotspot, heb je met je telefoon toegang tot al je favoriete websites. Je bekijkt ze op het grote 2.4" display. Zoomen en verschuiven kan met de pen of een vinger. Als je geen tijd hebt om te surfen, blijf je toch op de hoogte via RSS-feeds. De telefoon houdt daarmee bij welke webpagina's nieuw of gewijzigd zijn. Handig voor nieuws, voetbaluitslagen of waar je maar in geďnteresseerd bent.

De Sony Ericsson G700 is uitgevoerd in Silk Bronze. De Sony Ericsson G900 is te krijgen in de kleuren Dark Red en Dark Brown. Beide typen zijn geschikt voor UMTS 2100 en GSM/GPRS 900/1800/1900. Deze cameratelefoons zijn leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2008.

portablegear.nl