Interessant:

SMS-foon op de markt

nieuws 27 december 2007 om 08:30

Een klein bedrijf uit Amerika heeft de Zipit Wireless Messenger 2 ontwikkeld: een gadget waarmee wel gesms't maar niet gebeld kan worden. Als je abonnee wordt van Zipit, kan je zowel berichten sturen met instant messaging als met sms naar mobiele telefoons.

Deze zogenaamde SMS-foon is zo groot als een dikke portemonee en ondersteunt WiFi, zodat je er ook mee vanaf WiFi hotspots gratis kan chatten met AOL Instant Messenger, Yahoo Messenger of Windows Live Messenger.

Zipit Wireless Messenger 2

Het abonnement gaat vanaf de introductie, gepland voor februari 2008, 4,99 dollar per maand kosten voor maximaal 3000 berichten. Tussen 20 december en de lancering is het sms'en echter gratis. SMS-berichten kunnen zowel verstuurd als ontvangen worden; dit kan echter alleen naar mensen in een door de gebruiker goedgekeurde lijst. Het apparaat kan ook geen berichten sturen naar meer dan een persoon tegelijkertijd.

Het idee achter de Zipit 2 is dat jongeren hun belkosten kunnen inperken, want dat wil nog wel eens uit de hand lopen. Deze SMS-foon gaat 150 dollar (104 euro) kosten. Het is nog onbekend of de Zipit 2 ook in Nederland zal uitkomen.

De Telegraaf