Interessant:

Digitaal huisdier voor N-Gage

nieuws 24 december 2007 om 10:30

Nokia heeft voor begin 2008 de introductie van Creebies aangekondigd, een virtueel huisdier voor Nokia's game-telefoon N-Gage. Nokia wil de N-Gage begin 2008 herintroduceren voor het N81 en N81 8GB platform.

Het spel geeft de speler zijn eigen 3D "Creebi" om voor te zorgen. Zo moet je hem vermaken, eten geven en zelfs laten voortplanten. De speler kan zijn digitale beestje verder op verschillende manieren customizen. De Creebies kunnen ook interactie hebben via Bluetooth – zo kunnen ze bijvoorbeeld met elkaar spelen of zichzelf voortplanten.

Het idee van de Creebies is niet nieuw. In 1996 was het digitale huisdier van Bandai aan een sleutelhanger, Tamagotchi, populair. Recenter had Nintendo succes met het spel Nintendogz voor de Nintendo DS. Daarin moest je hondjes opvoeden. Het is dus niet verrassend dat Nokia probeert mee te liften op het succes van deze virtuele huisdieren.

Nokia zou de N-Gage eerst (her)lanceren in december. Dit is echter uitgesteld tot begin 2008 vanwege onbekende problemen.

Games on Deck