Interessant:

Mintpad: digitaal kladblok

nieuws 27 maart 2009 om 08:30

De Mintpad, een digitaal kladblok met touchscreen en WiFi, van de Koreaanse fabrikant Mintpass, komt dit jaar ook in Europa op de markt.

Mintpass Mintpad

Dat nieuws weet De Telegraaf deze week te melden. De Mintpad is een klein apparaatje dat je niet alleen kan gebruiken als schetsboek en kladblok, maar ook als agenda, camera, audio- en muziekspeler, voicerecorder, webbrowser en chatapparaat. Bellen is er alleen nog niet mee mogelijk.

Mintpass Mintpad

De Mintpass Mintpad is momenteel alleen verkrijgbaar in Korea voor ongeveer 150 euro, maar waarschijnlijk komt het apparaatje dit jaar ook nog naar Europa. Het apparaatje weegt slechts 90 gram en past makkelijk in een handpalm. De Mintpad draait op, het inmiddels verouderde, Windows CE 5.0 en beschikt naast een ingebouwde 1,3 megapixel camera en WiFi ook over 4GB geheugen.

Het is maar de vraag of deze compacte en geavanceerde PDA - wat de Mintpad in feite natuurlijk gewoon is - niet overbodig is aangezien vele mobieltjes tegenwoordig dezelfde functies bieden. Niettemin is het een leuk hebbedingetje, waarvan het nog even afwachten is wanneer het precies in de Nederlandse winkels ligt. Eerder kwam er ook al een SMS-foon (waarmee je alleen kan sms'en) en een vulpen met sms- en e-mailmogelijkheden op de markt.

De Telegraaf