Interessant:

EU staakt onderzoek naar roamingtarieven

nieuws 24 juli 2007 om 08:02

De Europese Commissie staakt een antitrustonderzoek naar vermeende afspraken over roamingtarieven. Het onderzoek betrof de mobiele operators Vodafone UK, T-Mobile Deutschland en het Britse O2. Door de roamingtarieven kunstmatig hoog te houden, zouden de operators excessief veel verdienen aan buitenlandse mobiele bellers.

Volgens The Financial Times is het zeer opmerkelijk dat de Europese Commissie haar onderzoek stopzet, over het algemeen worden antitrustzaken pas afgesloten na het opleggen van een boete of andere sanctie.

Onlangs bereikten de Europese Commissie en de Europese mobiele operators een overeenkomst, voor een maximumtarief voor mobiel bellen in het buitenland. De Europese Commissie liet weten dat deze overeenkomst verder onderzoek onnodig maakt, de excessieve roamingtarieven worden immers al aangepakt.

Niet iedereen kan zich vinden in deze uitleg, critici menen dat de mobiele operators alsnog gestraft moeten worden voor hun oneerlijke concurrentiepraktijken. Zij noemen de beslissing van de Europese Commissie om de antitrustzaak te laten vallen een handig excuus.

Webwereld