Interessant:

KPN, T-Mobile en Hi verlagen tarieven buitenland

nieuws 6 juli 2007 om 15:36

Klanten van KPN en Hi kunnen per direct goedkoper bellen in het buitenland. KPN introduceert voor zowel KPN als Hi Vakantiebundels. De vakantiebundels voor 20 minuten bellen of gebeld worden kosten 9,50 euro, wat neerkomt op 49 eurocent per minuut. De bundels zijn voor een periode van minimaal één maand af te sluiten.

Onlangs besloot de Europese Commissie om de tarieven voor bellen en gebeld worden in de Europese Gemeenschap aan maxima te binden. Deze maxima gaan per 1 oktober in. Het maximumtarief voor bellen bedraagt 60 eurocent per minuut, en voor gebeld worden 24 eurocent per minuut.

T-Mobile verlaagde vorige week de zogenaamde roamingtarieven. Deze verlaagde tarieven van T-Mobile gaan echter pas 12 augustus in. Het tarief voor het voeren van een gesprek kost met de verlaagde tarieven 58 eurocent per minuut. Dit is aanzienlijk duurder dan het tarief van KPN. Voor het ontvangen van een gesprek in het Europese buitenland brengt de Duitse operator 29 cent in rekening. Dit is weer lager dan het tarief van KPN. De nieuwe T-Mobile tarieven gelden niet automatisch voor iedereen. Abonnees die bellen met WorldClass dienen zelf om de verlaging te vragen.

Vodafone en Orange hebben al langer aantrekkelijke pakketten voor bellen in het buitenland. Met Vodafone Passport bel je tegen lokaal tarief in 32 landen, met een eenmalig startbedrag van 99 eurocent. Aan deze dienst zijn verder geen kosten verbonden. Orange biedt een zogenaamde Bel op reis bundel aan. Met deze bundel koop je 30 minuten bellen of gebeld worden in het buitenland voor 15 euro.